За словами координатора оргкомітету Покровського ярмарку Дмитра КОРНІЙЦЯ, для приготування "рекордного капусняку" потрібна була каструля місткістю 1,7 тис. літрів.
"Каструлю вагою в півтонни спеціально для приготування такої кількості традиційної козацької страви - капусняку під назвою - "Запорізький", спеціально до Покровському ярмарку виготовили на одному з промпідприємств Енергодара. У процесі приготування самого капусняку одночасно брали участь 35 кухарів з енергодарських дитсадків і шкіл, які використали для страви 380 кг картоплі, 460 кг квашеної капусти, 107 кг моркви, 43 кг пшона, 110 кг кореня петрушки, 110 кг цибулі, 70 кг - сала і 260 кг порібрини", - повідомив Д.КОРНІЄЦЬ.
Сьогодні ж факт приготування 1500 літрів капусняку в одній каструлі був офіційно визнаний всеукраїнським рекордом - зафіксований і внесений до Книги рекордів України.
Аби з`їсти 4 300 порцій капусняку, яким частували безплатно, гостям Покровського ярмарку вистачило однієї години.
| Джерела: http://www.unian.net/ http://article-blogger.blogspot.com/ |
Немає коментарів:
Дописати коментар