зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

22.08.10

Україну об'єднала незалежність

Більшість громадян України у всіх регіонах країни і у всіх вікових групах підтримують незалежність України. Такі результати опитування, проведеного Центром ім. Разумкова.

Як пише газета "Дзеркало тижня", якби відповідний референдум відбувався сьогодні, то за незалежність проголосувала б більшість громадян України - 59% громадян. При цьому проти незалежності проголосували б 21% громадян. Не прийшли б на дільниці або не визначилися зі своїм рішенням 20% українців.

Варто відзначити, що при цьому кількість прихильників незалежності перевищує кількість її противників у всіх регіонах України. При цьому в східному регіоні за незалежність готові проголосувати 46% проти 34%, в південному - 65% проти 15%, в центрі - 54% проти 19%, на заході - 86% проти 7%.

Незалежність України підтримують і у всіх вікових групах населення, при цьому найбільшою підтримкою ідея суверенітету нашої держави користується серед молоді - серед респондентів 18-29-років. Так, серед них упевнена більшість у 65% виступають за незалежність, проти лише 13%. У старшій групі (60 років і більше) - 59% проти 24%.

При цьому навіть ті, хто вважає, що їхня сім'я від отримання країною незалежності більше втратила, ніж виграла, все одно не змінили б своє рішення проголосувати за незалежність сьогодні. Серед тих, хто радше виграв, незалежність підтримують 87% (проти 6%), серед тих, що програли - 38% проти 39%.

Опитування було проведено 10-15 серпня 2010 року. Опитано 2009 респондентів старших 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки - 2,3%

Нагадаємо, 24 серпня вся Україна буде відзначати своє національне свято - День незалежності.
Джерела: http://news.liga.net/ http://article-blogger.blogspot.com/