зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

12.06.10

У Сімферополі масово святкують День Росії

Автопробіги під прапорами РФ і мітинги, присвячені святкуванню Дня Росії, проходять у столиці Криму – Сімферополі та інших містах АР.

У Сімферополі колона з 30 машин, прикрашених прапорами Росії, Андріївськими стягами і символікою організатора акції – суспільно-політичного руху «Російська єдність» кілька разів проїхала центральними вулицями міста. Автомобілі сигналили, з відкритих вікон машин лунали записи військових і патріотичних пісень.

«Росія – це не тільки контур на карті, це і ми з вами – люди, які вважають себе частиною російського світу, а сьогоднішній день – святом», – сказав, виступаючи на мітингу після автопробігу, один з організаторів заходу Сергій Веселовський.

«Ми хочемо жити разом з Росією. Україна, Росія і Білорусія довго жили разом, були союзниками. Упевнений, якщо ми продовжимо свої зусилля, нас чекає перемога», – сказав, виступаючи на мітингу, депутат Верховної Ради Криму Віктор Панов.

За словами організаторів акції, автопробіги і мітинги проходять також у Севастополі, Феодосії, Бахчисараї, Ялті та інших містах Кримського півострова.

Увечері на головній площі Сімферополя – площі Леніна – відбудеться концерт з нагоди Дня Росії та завершення Міжнародного фестивалю «Велике російське слово», який проходить у Криму з 6 червня.