зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

03.04.10

Морська піхота США захопить ядерний арсенал КНДР у разі краху режиму Кім Чен Іра

Одним з головних завдань американської морської піхоти, розміщеної на південному японському острові Окінава, є захоплення і вивіз ядерної зброї КНДР у разі надзвичайної ситуації на півночі Корейського півострова.Про це на закритій нараді з групою японських військових повідомив командувач Корпусом морської піхоти США в районі Тихого океану генерал Кейт Сталдер, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на газету Майніті. Ця зустріч, за даними видання, відбулася 17 лютого в посольстві Сполучених Штатів у Токіо.

При цьому американський військовий зазначив, що крах режиму Кім Чен Іра зараз більш ймовірний, ніж військове зіткнення Півночі і Півдня. "Нашим важливим завданням у цьому випадку буде швидке усунення ядерної зброї Північної Кореї", заявив Стардер.

За даними ЗМІ, в ході великих американо-південнокорейських військових навчань, що проходили в березні, відпрацьовувалася і перекидання спецпідрозділів США, покликаних розшукати, захопити і вивезти ядерну зброю КНДР.

Нагадаємо, в березні заступник держсекретаря США по Східній Азії Курт Кемпбелл, ґрунтуючись на наявних даних про стан здоров'я Кім Чен Іра, повідомив південнокорейськійвладі, що лідерові КНДР залишилося жити не більше трьох років.

Як повідомлялося в січні, Південна Корея внесла істотні зміни у свій план дій на випадок надзвичайної ситуації в КНДР. Зокрема, Сеул має намір "зіграти активну роль у стабілізації та розвитку північнокорейського регіону.