зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

03.04.10

У минулому році Чубайс заробляв по $ 18 тисяч на день

Російська держкорпорація Роснано повідомила, що дохід її генерального директора Анатолія Чубайса в 2009 році склав 202,68 мільйона рублів, або 555 тисяч рублів (близько $ 18 тисяч) на день.

Як повідомляє Lenta.ru, на своєму основному місці роботи він отримав тільки 13,2 мільйона рублів. Більша ж частина заробітку Чубайса була сформована за рахунок доходу від часток участі і цінних паперів комерційних організацій - 176,5 мільйона рублів.

Також повідомляється, що від вкладів у банках глава Роснано заробив 11,8 мільйона рублів, а ще півтора мільйона він отримав за рахунок продажу автомобіля BMW X5.

Нагадаємо, минулого року президент Росії Дмитро Медведєв своїм указом зажадав від керівництва держкорпорацій розкривати інформацію про заробітки своїх топ-менеджерів. На спостережні ради, до складу яких входять, як правило, чиновники, дія указу не пошириться.

Скільки за минулий рік заробив сам Медведєв, поки невідомо. Втім, є дані за 2008 рік. Тоді глава російської держави отримав трохи більше 4 млн. рублів. При цьому в довідці про доходи глави уряду РФ Володимира Путіна значилася сума порядку 4,7 млн. рублів.