зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

20.04.10

Українці не потерплять спроб русифікувати інформаційний простір

Українська громадськість не потерпить спроб новоявлених можновладців підлаштувати український інформаційний простір під потреби реалізації російських інформаційних доктрин, заявляє спікер екс-президента України Віктора Ющенка Ірина Ваннікова.

Як повідомили в прес-службі Нашої України, на її переконання, сьогоднішні кроки нової влади з початку деукраїнізації інформаційного простору та проведення курсу на його поступову русифікацію виглядають як спроба "промацати ґрунт" і з'ясувати, чи викличуть ці дії серйозний опір українського суспільства.

Саме тому, за словами Ваннікової, зараз більшість таких кроків робиться руками чиновників другого ешелону: міністра освіти, голови Одеської облдержадміністрації, керівництва НТКУ.

"Головне завдання всіх проукраїнських сил в цій ситуації не мовчати, а голосно, публічно і безкомпромісно висловлювати свою незгоду з діями нинішньої команди", - заявила Ваннікова.

Вона нагадала, що першими проти антиукраїнських дій нових чиновників піднялися українські студенти, через побоювання масових акцій протесту скасував свою поїздку до Львова Президент Віктор Янукович, а Національна спілка журналістів України висловила рішучий протест спробам фінансово задушити єдину україномовну газету Одеської області Чорноморські новини.

Прес-секретар Ющенка відзначила, що низка вищезазначених подій - лише початок тієї величезної хвилі невдоволення і опору, яка підніметься в суспільстві, якщо команда Януковича і далі буде продовжувати реалізовувати в інформаційній сфері політику в інтересах сусідніх держав.

"Жоден антиукраїнський випад влади не залишиться непоміченим, - зазначила Ваннікова. - Хай нинішні чиновники не думають, що можуть безкарно робити все, що від них вимагають їх кремлівські заступники".

Вона наголосила: "Українські патріоти вже доводили, що здатні захистити свободу і честь своєї держави. Тому кожен антиукраїнський випад отримає відсіч, а чиновників, які вдаються до них, чекає відповідальність".

Як повідомлялося, раніше Наша Україна заявила, що під прикриттям "жорсткого відстоювання" національних інтересів чинний уряд України готує їх чергову здачу.