зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

04.04.10

У Бандери не відберуть звання Героя України – Ванникова

Донецький окружний адміністративний суд ухвалив політичне рішення щодо Степана Бандери, яке має мало спільного з правом, заявляє прес-секретар Віктора Ющенка Ірина Ванникова

Як повідомила прес-служба "Нашої України" в суботу, І.Ванникова наголосила, що рішення Донецького суду буде належним чином оскаржено.

За її словами, і аргументація позивача, і рішення суду "виглядають надуманими і підстроєними під політичне замовлення".

"Рішення про присвоєння Степану Бандері звання Героя України ухвалювалося президентом України Віктором Ющенком після грунтовних консультацій з фахівцями-істориками, а також з провідними юристами", - наголосила І.Ванникова.

Вона також заявила, що "поспішно проведене через окружний адміністративний суд "скасування" цього указу свідчить про спробу безвідповідальних політиків спекулювати на темі української історії, але не приведе до позбавлення Степана Бандери звання Героя України".

Прес-секретар В.Ющенка також висловила співчуття, що для політичних ігор використовуються дні перед Великоднем – дні молитви, прощення і єднання.

"Неправедні рішення, особливо ухвалені в такі дні, не діятимуть довго. Переконана, що рішення Донецького окружного адмінсуду буде скасовано у відповідному порядку", – зазначила І.Ванникова.

Як повідомлялося, Донецький окружний адміністративний суд у п'ятницю визнав протиправним і таким, що підлягає скасуванню, указ президента Віктора Ющенка про присвоєння С.Бандері звання Героя України. Таке рішення обумовлене тим, що звання Героя може бути присвоєне тільки громадянинові України, а С.Бандера помер у 1959 році, до створення української держави.