зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

07.10.10

Екс-головний освітянин Львівщини не знає, плювати Табачнику «в обличчя чи в морду»

Екс-начальник управління освіти і науки ЛОДА, а нині – заступник директора львівського Інституту післядипломної освіти Павло Хобзей дуже негативно ставиться до діяльності чинного міністра освіти і науки Дмитра Табачника. Про це він заявив 6 жовтня на прес-конференції.

«Я собі не уявляю, як я маю ходити на наради, якими керує Табачник, і що мені робити: плювати в обличчя чи в морду? Не знаю…», - сказав Павло Хобзей під час прес-конференції.

«Мене найбільше лякають ті питання, які стосуються української мови. Ті питання, що стосуються історії, вчитель розкаже. Ясно, що недобре, що міняють підручники, але тут буде залежати від вчителя. У комуністичні часи вчителі вміли навчити своїх учнів правильних речей. А те, що робиться з українською мовою – це жахливо», - наголосив він.

Як сказав Павло Хобзей, він не здивується, якщо перший обов’язковий іспит у зовнішньому оцінюванні з української мови і літератури, невдовзі стане іспитом на вибір – або з української мови, або з російської.

Водночас колишній начальник освіти Львівщини розкритикував відмову від дванадцятирічної системи середньої освіти. «Це – підганяння нашої системи освіти під російську, замість того, щоб ми йшли до європейської. Це – крок назад, це – повернення на 180 градусів. От коли вони (росіяни – ред.) зроблять 12 років освіти, то і ми зробимо. Це ганебно просто», - зазначив П. Хобзей.

Також, за словами Павла Хобзея, починаючи із червня він запитував вчителів і директорів львівських шкіл, як вони ставляться до змін до Закону про загальну середню освіту щодо зменшення на один рік тривалості навчання, і більшість із них це зменшення підтримали, бо очікувалася менша кількість дітей, що підуть у 10-й клас у школи, і більша тих, що підуть у коледжі та ліцеї. Нині, наголосив він, вони змінили свою думку, бо у зв’язку з такою зміною у шкіл не виявилося підручників для нового навчального року.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: