зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

15.05.10

На Тернопільщині відбудеться теренова гра для молоді «Легенда УПА»

15-16 травня поблизу міста Теребовля на Тернопільщині відбуватиметься обласна теренова гра для молоді «Легенда УПА», у якій візьмуть участь команди із райцентрів краю. Про це повідомили 14 травня ЗІКу у Тернопільському обласномуий осередку всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молодіжний Націоналістичний Конгрес».

Організаторами теренової гри виступають ТОО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», Головне управління з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту та Управління освіти та науки обласної держадміністрації.

Під час заходу відбудеться змагання з тур-техніки, турнір з пейнтболу, брейн-ринг, ватра знайомств та оцінювання творчого виробу на тему «Євген Коновалець – символ боротьби».

Найцікавішою ж повинна стати сама теренова гра. У легенді, яка стала основою проведення гри йдеться: «У травні 1945 року повстанська сотня отримала наказ переправити у Карпати прапор упівського штабу. В теребовлянських лісах на сотню чекала засідка і зав’язався бій. Хоробрі повстанці боролися до останнього, загинувши, як справжні лицарі за ідеали Української Самостійної Соборної Держави. Але найдивнішим було те, що штабне знамено так і не потрапило до рук ворогів. Легенда оповідає, що пошуки прапора не принесли успіху, а відтоді, кожної весни, на місці бою, з’являється червоно-чорний прапор, як символ нескореності української чорної землі і пролитої червоної крові за волю і честь України».

Перед учасниками теренової гри стоїть завдання знайти цей легендарний прапор, продемонструвавши знання з історії, географії, спортивного орієнтування та неабияку силу волі. За кожен конкурс нараховують бали. Переможців нагородять кубком та призами.