зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

20.03.11

Міліція шукає злочинні угруповання в соцмережах

Головне управління боротьби з організованою злочинністю (ГУБОЗ) МВС України активно відпрацьовує соціальні мережі.

Рейтинг 200 найбагатших українців (ПЕРЕЛІК)

Тижневик Фокус підготував черговий рейтинг двохсот найбагатших людей України. Цього року журнал налічив у країні 21 мільярдера, їх загальний статок оцінюється майже в 58 мільярдів доларів.

Путін нервує, тому що Південний потік накрився мідним тазом

Прем’єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що Росія вітала б переговори щодо приєднання України до так званого Митного союзу. Але Путін продовжив свою думку. Мовляв, якщо Україна, яка зараз веде переговори про створення з Євросоюзом зони вільної торгівлі, обере ЄС, то Росія буде вимушена почати вибудовувати з Україною кордон. Пан прем’єр-міністр пояснив це тим, що рівень митного захисту, який Україна вимовила собі, вступаючи до СОТ, більш як удвічі нижчий, ніж єдиний митний тариф у РФ. За логікою російського прем’єра, якщо Україна створить зону вільної торгівлі з Євросоюзом і вимушена буде поступитися щодо багатьох позицій, чутливих для української економіки, то вона (Україна) розраховуватиме на те, що ці товари підуть на російський ринок. Але, за словами Путіна, він не “зможе цього дозволити собі зробити”.

Автоматичне відшкодування ПДВ лише для "своїх"?

Державна податкова служба заявляє про невідповідність більш ніж 80% платників ПДВ критеріям відшкодування цього податку в автоматичному режимі.

Регіонали створюють найбільшу радіо-мережу в Україні?

Національна рада з питань телебачення й радіомовлення передала одразу 55 частот маловідомій компанії "Новий обрій".