зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

31.03.11

Американський адвокат Кучми відомий своїми антиукраїнськими переконаннями

Юристи Леоніда КУЧМИ оцінили не всі наслідки запрошення Алана ДЕРШОВІЦА для захисту екс-президента, оскільки американський адвокат відомий своїми антиукраїнськими переконаннями.

Символи мають значення, але це не головне

Перманентно триваючі проблеми розвитку України цілком закономірно породжують бажання знайти якусь просту й легку причину того, що з нами відбувається.

А що за усі роки незалежності нічого подібного так запропоновано і не було, то й не дивно, що тепер ці пошуки змістилися в бік якогось напівміфічного символізму.

Живемо так погано тому, що не тією мовою розмовляємо, не ту віру сповідуємо, не під тим прапором ходимо, не таким гербом користуємося.

Здавалось би – так просто! Треба тільки перевернути прапор догори дригом, дочепити до тризуба ранкову зірку, на груди собі повісити сонячну свастику, взяти в руки серп і молот – і заживемо!

Як гарно! З цього звичайно можна було б тільки посміятися, якби не…

Як реалізувати в Україні грузинське "диво"?

Іноземним інвесторам в Україні знову розповідали про реформи – на саміті, організованому в Києві впливовим британським тижневиком "The Economist". Двадцятий рік незалежності, і ледь не двадцята спроба переконати інвесторів: гроші в Україну вкладати не страшно…

Підручник з історії від Табачника. Версія 2011.


Найсуттєвіші зміни у новому підручнику стосуються Великої Вітчизняної війни - цей термін охарактеризовує зараз всю війну. Крім того, з'являється згадка про організацію "Молода гвардія".

Папа Римський українською привітав главу УГКЦ, єпископів та вірних греко-католиків

Глава Української греко-католицької церкви Святослав ШЕВЧУК разом з єпископами – членами Постійного Синоду взяв участь у загальній аудієнції зі Святійшим Отцем БЕНЕДИКТОМ XVI.

Допоки мертвий СРСР хапатиме живу Україну - вона не вилізе із могильної ями

Недавно виповнилося двадцятиліття березневого 1991 року референдуму про збереження СРСР. Воно б і не варто було згадувати ту подію, що мала давно піти в історичне небуття, але ж результати того референдуму, як показало відзначення цього ювілею, й досі використовують прихильники відновлення радянської наддержави.

Про пріоритети греко-католицької церкви на найближчі десять років (ФОТО)

В УНІАН глава УГКЦ Блаженніший Святослав дав свою першу прес-конференцію. На ній він розповів про пріоритети церкви на найближчі десять років.

До приїзду Януковича в Єнакієвому відремонтують дороги на 13 мільйонів

До приїзду президента Віктора Януковича на його батьківщині в Єнакієвому відремонтують дороги більше ніж 13 мільйонів гривень.

Уряд не має права бути при владі, він функціонує тільки за рахунок збільшення державного боргу України


Уряд олігархів повністю себе вичерпав. Він не має права далі бути при владі, бо функціонує зараз тільки за рахунок збільшення державного боргу України. Про це 30 березня під час прес-конференції у Львові заявив директор «Інституту трансформації суспільства» Олег Соскін.