зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

15.05.10

НРУ вимагає відставки глави МВС, який "порівняв судимості Чорновола і Януковича"

Народний Рух України вимагає від Верховної Ради відправити у відставку міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова.

Про це йде мова в заяві Народного Руху України.

"Останні заяви і дії нинішньої антидержавницької влади вражають не тільки своїм цинізмом, але й підривають основи української державності і демократії. Не став винятком і міністр внутрішніх справ Могильов, який взявся паплюжити честь українських національних героїв і порівнювати судимості політичного в'язня, лідера НРУ В'ячеслава Чорновола і кримінальні злочини Віктора Януковича ", - йдеться в заяві.

Як зазначають в НРУ, "призначений антиконституційною більшістю в парламенті міністр внутрішніх справ Могильов насмілився заявити, що Герой України, багаторічний лідер Народного Руху України, видатний діяч руху опору проти русифікації та національної дискримінації українського народу Чорновіл відбував покарання за свої кримінальної статті, оскільки, як тепер виявляється, в Радянському Союзі просто не було політично репресованих ".

"Всупереч своїм же твердженнями про відсутність у радянські часи політичних в'язнів, Могильов наважився цинічно кваліфікувати судимості Януковича як політичні репресії того часу", - заявили в НРУ.
На думку представників цієї політичної сили, "своїми словами Могильов, по-перше, підтвердив свою прихильність до репресивних методів комуністичних часів, по-друге, підтвердив політику нинішньої антидержавної влади щодо наруги над пам'яттю справжніх Героїв України, по-третє, принизив мільйони українських громадян, для яких Чорновіл є передвісником духовної свободи, символом борця за незалежність України, і, по-четверте, продемонстрував, що для команди Януковича чорне є білим, і навпаки ".

"Останні події в Україні продемонстрували, що Могильов перетворює МВС у репресивну машину для придушення політичних опонентів ... Є все більше підстав вважати, що жорстка реакція правоохоронних органів на численні мітинги опозиції - лише репетиція перед фактичним оголошенням війни українським громадянам ", - наголошується в заяві.

Народний Рух України засуджує дії і висловлювання міністра внутрішніх справ Могильова і вимагає від Верховної Ради відправити його у відставку.

Як повідомлялося, Могильов назвав дві судимості Януковича політичними репресіями.