зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

07.05.10

Ідея про повернення інституту Сухопутних військ зі Львова до Одеси – це нонсенс, – прес-центр ЗОК

Ідея про повернення інституту Сухопутних військ зі Львова до Одеси – це нонсенс. Про це сьогодні, 7 травня, у коментарі ЗІК повідомив керівник прес-центру Західного оперативного командування Міністерства оборони України Олександр Поронюк.

З його слів, за період існування Академії сухопутних військ у Львові розроблена унікальна база, де молоді юнаки отримують вищу військову освіту. «Вже є перші позитивні відгуки про офіцерів, які пройшли військовий вишкіл у Львові. Є нормальна культура спілкування», – зазначив Поронюк.

На його думку, звернення про перенесення Академії сухопутних військ зі Львова до Одеси є безглуздим, на яке реагувати не можна. «Не можна реагувати на те, що хтось щось сказав. Тим більше, якщо врахувати, що бюджет Міноброни цього року надзвичайно маленький. У нас обмежені кошти для проведення заходів бойової підготовки. Робити передислокацію навчального закладу з одного місця в інше – це знову ламати цілу систему. Це не по-державному і не відповідає загальноукраїнським інтересам», – наголосив Поронюк.

Він зазначив, що церковним керівникам недоцільно втручатися у справи національної безпеки та оборони держави.

Нагадаємо, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звернувся до Президента України Віктора Януковича з проханням вирішити питання про повернення інституту Сухопутних військ зі Львова до Одеси.