зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

07.05.10

Сам Віктор Янукович затвердив переведення Інституту Сухопутних військ до Львова. І це не справа Церкви, – Гриценко

Остаточне рішення про переведення Інституту Сухопутних військ до Львова після вивчення всіх питань було затверджено урядом, який тоді очолював Віктор Янукович. І зараз повертати цей інститут назад до Одеси було б неправильно і безглуздо. Про це сьогодні, 7 травня, у коментарі ЗІКу повідомив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

Він наголосив, що кожен повинен займатися своєю справою. Тобто Церква має займатися душпастирською опікою, а уряд – господарськими справами і прийняттям рішень.

«Останнім часом ми часто ставали свідками, коли Московський патріархат висловлювався щодо нафтового бізнесу. Зараз ми бачимо звернення щодо військової справи. Але вони повинні займатися своєю справою», – зазначив Анатолій Гриценко.

Довідка ЗІКу.

Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел просить Президента України Віктора Януковича вирішити питання про повернення інституту Сухопутних військ зі Львова до Одеси. Про це йдеться у відкритому листі Митрополита Президенту, розміщеному на сайті Одеської єпархії УПЦ Московського патріархату.

Мотивуючи необхідність повернення навчання закладу до Одеси, Агафангел пише: «Західний регіон України є осередком греко-католицької церкви, яка перебуває під впливом Папи Римського. Католицька церква впродовж століть бажала і робила все можливе для захоплення земель, які населяють православні християни, силою зброї і насильницького нав’язування католицької віри. На території Академії сухопутних військ (м. Львів) існує греко-католицька церква, яка здійснює вплив на світогляд, моральні і духовні цінності майбутніх офіцерів Української армії. В Одеському військовому інституті функціонує православний храм».

У 2005 році Міноборони вирішило закрити Одеський інститут Сухопутних військ до 2007 року, і перевести його на базу Львівського військового інституту Національного університету «Львівська політехніка».

30 серпня 2006 року Кабмін реорганізував Одеський інститут Сухопутних військ, створивши військовий інститут на базі Одеського національного політехнічного університету. Майно і земельні ділянки Інституту були залишені в управлінні Міністерства оборони без права відчуження.