зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

07.05.10

Львівські депутати проти використання символіки «неіснуючого СРСР» 9 травня

7 травня під час сесії Львівської міської ради голова фракції ВО «Свобода» Василь Павлюк оприлюднив заяву, у якій «Свобода» закликає місцеві органи влади не допустити використання прапорів «неіснуючого СРСР» під час проведення заходів 9 травня.

«Червоні прапори – це символіка тоталітарного комунізму, який винищив у минулому столітті близько 100 мільйонів людей. Це символ неіснуючої держави, яка здійснила геноцид українців», – наголошується в заяві.

«Друга світова війна – це колосальна трагедія народів, велетенська бійня, яка стала можливою через змову в серпні 1939 року сталінського СРСР і гітлерівської Німеччини. Україна, яка не мала власної державності, стала чи не найбільшою жертвою цієї війни – її поля стали театром воєнних дій, її сини і дочки опинились в окопах не за інтереси свого народу, міста і села стали руїною. Большевицький і нацистський режими, які воювали на нашій землі, були вартими одне одного, обидва принесли українцям незчисленні страждання, терор, вивезення, масові вбивства», – зазначив Василь Павлюк.

Він також наголосив, що фронтовикам, які пройшли пекло Другої світової, сьогодні мало б виповнитися 83-85 років. Він наголосив, що вони заслуговують пошани і вдячності від нащадків. «Але таких людей залишилося мало. На жаль, у «ветеранських» лавах нині нерідко красуються учасники каральних підрозділів НКВД-КГБ, які вже після війни сіяли в українських містах і селах терор і спустошення, очевидно, саме такі ветерани» з відомства Берії ініціюють в Україні встановлення пам’ятників Сталіну. Тому ми вважаємо фальшивим пафосне святкування заходів з нагоди 9 травня. В цей день маємо молитися за душі мільйонів загиблих, маємо вшанувати усіх українців, які відділи свої життя в роки Другої світової війни, а не потурати тим, хто хоче реабілітувати большевицький режим і прославляти Сталіна», – сказав Василь Павлюк.

Він закликав всіх львів’ян 8 травня взяти участь в поминальних молитвах за жертвами війн і тоталітарних режимів.