зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

07.05.10

У Львові створюють страйккоми студентів, щоб вимагати зміни керівництва України

Уже створено страйкові комітети студентів факультету журналістики ЛНУ ім. І.Франка, Українського католицького університету, утворені ініціативні групи зі створення страйкомів на географічному та історичному факультетах ЛНУ ім. І.Франка, в Львівській комерційній академії, Львівській національній академії мистецтв. Про це 7 травня під час прес-конференції повідомила координатор ініціативної групи зі створення страйккомів Ольга Сало.

О.Сало поінформувала, що створення страйкових комітетів ініціювали молодіжні та студентські організації Львова, що утворили Молодіжний рух захисту національних інтересів. Головною метою громадської ініціативи є вимагати зміни президента та зміни Верховної Ради через проведення дострокових виборів.

Член страйккому Українського католицького університету Олександр Чорний заявив: «Ми хочемо, щоб у державі, в якій ми живемо, принцип «закон – один для всіх!» почав діяти, без будь-яких винятків».

О.Сало зазначила: «Ми не бачимо політичної еліти, що могла б прийти на зміну чинній. Але це не означає, що ми маємо просто спостерігати за тим, що відбувається, а відбувається згортання демократії. Тому ми маємо, як мінімум, показати владі, що є межі, і ці межі – закони, які треба виконувати».

Вона додала, що ідея страйккомів походить з молодіжного громадського середовища, і жодна партія не може сказати, що вона причетна до цього. За її словами, співпраця із політичними організаціями можлива лише у формі координації зусиль, підпорядкованих одній меті. Проте студенти не мають наміру підпорядковуватися політичним силам.

Член страйкому факультету журналістики ЛНУ ім. І.Франка Ірина Чулівська повідомила, що студентські страйккоми будуть ще створювати у Львові, а також такі можливості розглядають студенти Івано-Франківська, Чернігова, Хмельницького, Харкова, Одеси.