зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

20.08.10

Експерт: Захід занепокоєний поверненням України в радянське минуле

Колишній надзвичайний і повноважний посол України в США Юрій Щербак вважає, що в уряду США "руки зв'язані" допомогти Україні в боротьбі за демократичні свободи через залежність від Росії.

Зокрема, за його словами, ця залежність від Росії полягає в питанні транспортування США своїх військовослужбовців і устаткування до Афганістану: "Тому вони (уряд США) зараз зберігають обережне мовчання, що не означає, що преса зберігає мовчання. Там наростає хвиля, особливо республіканська, проти Обами і його політиків, проти ігнорування ситуації в Україні. Це матиме продовження на виборах, які мають відбутися в листопаді в США".

Як сказав Щербак, "якщо є хтось, хто займається PR України від правлячої групи, вони повинні за голову взятися і бути дуже стурбованими. Йде скрізь системна надзвичайно негативна інформація про Україну". За його спостереженням, західна преса, західні інститути занепокоєні згортанням демократичних процесів у країні й відзначають відсутність реформ. "Цей режим починають називати авторитарним, йде велика стурбованість з приводу повернення в радянське минуле. Це надзвичайно погана реклама України... Ми не виконуємо своїх міжнародних зобов'язань", - сказав екс-посол.

Щербак упевнений, що більшість населення не підтримують дії нинішньої влади, а опозиційні політичні партії не виконують своїх функцій.

"Я переконаний, що мінімум 50% виборців і народ перебувають в опозиції, але в пасивній. Як колись сказав Ніксон, є мовчазна більшість в країні. І у нас є мовчазна більшість, яка проти того, що відбувається по різних параметрах. Але вони (люди, які не підтримують владу) не організовані, не об'єднані в опозицію. А політичні партії не розуміють, що коли-небудь, не дай боже, їх в один "столипінський" вагон заженуть і вони там вирішуватимуть свої питання, коли вже їхатимуть у відомому напрямі", - відзначив Щербак.
Джерела: http://news.finance.ua/ http://article-blogger.blogspot.com/