зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

20.08.10

Колесніченко поскаржився в Генпрокуратуру на депутатів, які заспівали пісню про "москаля і ляха"

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко направив до Генеральної прокуратури запит з приводу "розпалювання національної ворожнечі й ненависті", а також "приниження національної честі та гідності громадян" з боку групи депутатів Верховної Ради.

Регіонал має на увазі інцидент під час урочистого відкриття засідання парламенту з нагоди 20-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.

На його думку, тоді "група депутатів намагалася зірвати урочисте засідання виспівуючи пісню, слова якої можна трактувати як розпалювання міжнаціональної ворожнечі".

"Депутати зі списку націоналістичних партій заспівали пісню на слова Івана Франка Не пора, не пора. Вони дружно співали - Не пора, не пора, не пора. Москалеві й ляхові служити! - Що однозначно принижує честь і гідність громадян України польської і російської національностей, дискримінує їх за національною ознакою", - вважає Колесніченко.

У результаті розгляду депутатського запиту, Генеральна прокуратура направила нардепу відповідь, в якій зазначено, що відповідно до ч. 6, ст.51 регламенту Верховної Ради, питання вчинення народними депутатами дій, що мають ознаки злочину, підлягають попередньому розгляду Комітетом, до предметів відання якого він належить.

На підставі ст.7 закону України Про звернення громадян, заяву Колесніченко передано до Комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради. Після визнання Комітетом необхідності направлення документів для розслідування Генпрокуратурою, по них буде проведено перевірку та прийнято законне рішення.

Як повідомлялося, лідер Компартії Петро Симоненко вважає, що спів депутатами під час урочистого засідання Верховної Ради з нагоди 20-річчя прийняття Декларації про державний суверенітет пісні на слова Івана Франка Не пора, не пора москалеві й ляхові служити! є проявом "печерного націоналізму".
Джерела: http://ua.korrespondent.net/ http://article-blogger.blogspot.com/