зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

20.08.10

У МЗС України обіцяють "не видавлювати" ЧФ з Криму "дивними способами" Ющенка

У Міністерстві закордонних справ України заявляють про конструктивізм у діалозі Києва і Москви щодо вирішення проблемних питань базування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин на брифінгу в четвер у Києві.

"Зараз спостерігається конструктивна позиція обох сторін, є взаємна повага", - підкреслив він.

Волошин зазначив, що і в Києва, і в Москви є політична воля домовитися з низки суперечливих питань.

"Ніхто не збирається видавлювати флот з Криму якимись дивними способами, як це робилося за президента Віктора Ющенка", - сказав він.

За словами Волошина, позиція МЗС полягає в тому, що українська сторона має бути сумлінним орендодавцем, а російська - сумлінним орендарем. З цього питання справді є низка неузгодженостей, і українська сторона робитиме все для того, щоб їх вирішити.

Аналізуючи нинішній стан українсько-російського співробітництва, Волошин зазначив, що в цьому напрямку наявний ряд дискусійних питань, зокрема, які стосуються делімітації морських кордонів.

"Проте, сама атмосфера дозволяє говорити про те, що Україна і Росія на сьогоднішній день є партнерами", - наголосив він.

Волошин також зазначив, що останні соціологічні дослідження дозволяють стверджувати, що ставлення росіян до України значно покращилося, особливо після допомоги в ліквідації пожеж.

Як повідомлялося, лідер КПРФ Геннадій Зюганов вважає, що плата за перебування Чорноморського флоту РФ у Криму не буде великою, якщо Росія і Україна відновлять нормальні економічні зв'язки.
Джерела: http://ua.korrespondent.net/ http://article-blogger.blogspot.com/