зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

10.08.10

Доній: Стосовно російської мови не може бути толерантності

Народний депутат України Олесь Доній переконаний, що українцям в питаннях мови слід бути послідовними і не підігрувати чужим інтересам.

Таку думку він висловив під час спілкування з учасниками фестивалю Бандерштат-2010 на Волині.

Він зазначив, що "українці дуже часто підіграють чужим інтересам, бо ми не мали довготривалої державності. Це факт, ми завжди боролися і боротьба триває ... Це не є підсумок, це є, на жаль, розуміння ситуації і вона може тривати довго".

"Не вірте тим, хто скаже, що через рік нам вдасться перемогти Януковича, готуйтеся до довгої боротьби і тут важливі дві речі: це те, що нам потрібно значною мірою відкинути нашу толерантність, яка була раніше. Ми були занадто м'які, і другий момент, це те, що нам потрібно навчитися співпрацювати один з одним, а не займатися боротьбою самим з собою і самоїдством", - сказав Доній.

Щодо мовного питання, то він висловив переконання, що саме в питаннях мови українці часто йдуть на поступки.

"Коли звертаються до вас російською мовою, ви з почуття такту дуже часто переходите на російську і, таким чином, як "шагренева шкіра" зменшується ареал української мови ... Я вважаю, що потрібно поставити кордон, що тут не може бути толерантності, тут повинна бути жорсткість", - наголосив Доній.

Зазначимо, що у Волинській області ІV фестиваль Бандерштат-2010 зібрав понад п'ять тисяч молодих людей. Він тривав 7-8 серпня у селищі Рокині, що за 12 км від Луцька на території Музею історії сільського господарства. Організаторами незмінно виступає молодіжна громадська організація Національний Альянс і культурно-мистецька агенція Арт-Захід.