зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

22.08.10

Мер Севастополя виступив на підтримку української мови

Голова Севастопольської міської державної адміністрації Валерій Саратов заговорив українською на підтримку державної мови в Криму.

Виступаючи на урочистих зборах 21 серпня, присвячених Дню незалежності України, чиновник пообіцяв, що зробить все для того, щоб діти в Севастополі володіли трьома мовами - українською, російською та англійською.

Під час свого виступу глава Севастополя перейшов на українську, а потім знову продовжив російською мовою.

"Для більшості севастопольців російська мова - рідна. І ми зробимо все, щоб наші діти краще всіх не тільки в Україні, але і в Росії знали російську мову. У той же час є й українську мовою, яка є державною для українців. Ми зробимо все , щоб наші діти вільно спілкувалися українською ", - заявив Валерій Саратов.

Мер також відзначив, що володіння відразу трьома мовами дає свободу будь-якій людині. Він заявив, що не існує проблеми мови, а є проблема тільки в тому, що кожна мова має бути захищеною.

Варто відзначити, що у загальноосвітніх навчальних закладах міста Донецька державною мовою з нового навчального року будуть навчатися більше чверті всіх учнів, у дошкільних установах - майже половина.
Джерела: http://ua.korrespondent.net/ http://article-blogger.blogspot.com/