зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

06.05.10

Україна вважає, що є у стані вибору між Росією та Європою. Але вони не мають її за рівноправного партнера

«Україна все ще вважає, що перебуває у стані вибору між Росією та Європою, але насправді вони не розглядають Україну як рівноправного партнера», – таку думку ІМК сьогодні, 6 травня, висловив директор Інституту економіки і міжнародних зв’язків НАН України Валерій Новицький.

«Насправді нова поведінка Росії, з цінами на газ зі своїм тиском, вже свідчить про те, що Росія не бачить в Україні рівноправного партнера. Вже треба докладати надзусиль для того, щоб вийти хоча б на рівень рівноправного партнера, рівноправного діалогу з самою Росією», – сказав експерт.

На думку економіста, ЄС також ніколи не розглядав Україну як рівноправного партнера.

«Він не тільки не підтримав Україну при вступі до цієї організації, а сам висував союзні претензії на переговорах з Україною. ЄС висуває вимоги до України не витрачати гроші на соціальні програми, не витрачати гроші на науку, на технології, а тільки утримати макроекономічний баланс. З цими хибними ідеями Україна дійшла до того стану розвалу, в якому є нині», – зазначив В. Новицький.

Він додав, що Україні слід думати не про підтримку макроекономічного балансу, чого вимагає МВФ, а «треба подумати про інвестиції у високотехнологічні сектори».