зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

02.05.10

Прес-секретар Путіна: Газпром не має наміру поглинати Нафтогаз, потрібно створити нову компанію

30 квітня, прес-секретар голови російського уряду Дмитро Пєсков пояснив, що мав на увазі Володимир Путін, говорячи про об'єднання російського Газпрому і НАК Нафтогазу України.

"Навряд чи доречно говорити про варіанти поглинання, об'єднання молодшого із старшим. Мова йде саме про створення нової юридичної особи, тобто об'єднання двох компаній", - сказав Пєсков в ефірі радіостанції Коммерсант ФМ.

При цьому він не став прогнозувати, "чи буде це обмін активами, обмін акціями". "Варіанти будуть народжуватися в переговорах - після того, як наші українські партнери добре ознайомляться з цією пропозицією", - зазначив прес-секретар прем'єра РФ.

Говорячи про те, які вигоди це об'єднання несе Україні, Пєсков нагадав, що найближчим часом розпочнеться реалізація проекту Південний потік. "Що це означатиме для ГТС України? Це буде означати серйозні втрати у вартісному вираженні.

Відповідно, Україна зацікавлена в тому, щоб, скажімо так, в компанії був співвласник в особі російської сторони, в особі Газпрому, який буде зацікавлений в тому, щоб ГТС України залишалася операбельна, залишалася в робочому стані, постійно модернізувалася і була завантажена газом ", - заявив Пєсков.

Нагадаємо, сьогодні Володимир Путін виступив з пропозицією об'єднати російський Газпром і НАК Нафтогаз України, створивши таку ж інтеграцію, як в атомній сфері.

"Ми говорили про інтеграцію в атомній сфері. Теж саме можна зробити і в газовій сфері. Пропоную об'єднати Газпром і НАК Нафтогаз України", - заявив Путін.

У прес-службі прем'єра України Миколи Азарова повідомили, що вході засідання комісії це питання не розглядалося. Тим не менш, українська сторона пообіцяла розглянути пропозицію.