зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

28.04.10

Горбаль пояснив, чому проголосував за угоду по ЧФ Росії

Голова Львівської ОДА Василь Горбаль зазначив, що з повагою ставиться до позиції Львівської обласної ради та зокрема її голови Мирослава Сеника щодо перебування Чорноморського флоту Росії в Україні.

Про це голова Львівської ОДА Василь Горбаль зазначив у коментарі ZAXID.NET .

Водночас, Василь Горбаль наголосив, що має свою власну думку, яка збігається із позицією Президента України.

Голова Львівської ОДА Василь Горбаль зазначив, що у нього відбулась робоча зустріч із головою Львівської обласної ради Мирославом Сеником, під час якої вони обговорили події, які відбулись вчора у Києві у Верховній Раді та під її стінами. "Є різна оцінка стосовно голосування депутатів. Але хочу наголосити, що ми маємо навести порядок, щоб у нас не відбувалась дискредитація законодавчого органу. Думаю, що фани ФК "Карпати" поводять себе толерантніше", – зазначив Василь Горбаль.

Відповідаючи на запитання стосовно того, що своїм голосуванням по ЧФ Росії він зігнорував позицію представницького органу Львівщини, який відображає позицію населення регіону, Василь Горбаль повідомив, що зараз на його замовлення відбувається вивчення громадської думки Львівщини із різних питань. "Я хочу знати думку населення", – наголосив Василь Горбаль.

Голова Львівської ОДА додав, що зі свого боку робитиме все для того, щоб працювати на розвиток області і не допускатиме конфронтації із Львівською обласною радою. "Я не є прихильником того, як відбувалось голосування по бюджету на 2010 рік. Має бути кваліфіковане обговорення, але ми на місці маємо надзвичайно наполегливо над цим працювати, що я і робитиму", – додав Горбаль.

Нагадаємо, учора Верховна Рада України ратифікувала угоду про розміщення Чорноморського флоту на території України. За відповідний законопроект у парламенті 27 квітня проголосувало 236 народних депутатів, серед яких регіонал Василь Горбаль. 23 квітня Львівська обласна рада на 48 позачерговій сесії прийняла звернення щодо недопустимості продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму.