зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

26.04.10

Яценюк зібрав 80 тис. підписів проти Януковича

Сьогодні у Києві пройшла акція "Фронт змін" під гаслом "Ні - торгівлі Україною". Учасники акції передадуть близько 80 тис. підписів громадян України проти дій Президента Віктора Януковича, "який торгує територією і незалежністю України".

За інформацією прес-служби "Фронту", учасники сьогоднішньої акції заявили: "Янукович усього за 50 днів свого президентства двічі здав національні інтереси: спочатку віддав стратегічний уран США, а потім у Харкові проміняв частину суверенітету на сумнівні економічні преференції. Адже Росія все одно продаватиме нам газ фактично за нинішніми європейськими цінами. Янукович відмовився від двох сильних стратегічних позицій, що вдарило по суверенітету нашої країни".

У суботу почався збір підписів з вимогою не допустити торгівлі територією і незалежністю України. У понеділок активісти "Фронту" відправляться до адміністрації Президента, щоб передати ці підписи главі держави.

У вівторок активісти "Фронту" пікетуватимуть Верховну Раду, яка цього дня планує розглянути питання ратифікації харківських угод.

Нагадаємо, завтра депутати Тернопільського і Львівського облрад збираються провести виїзне засідання під стінами парламенту у Києві на знак протесту проти угоди, підписаної у Харкові.